top of page

У національного природного парку «Тузлівські лимани» ще один Маяк🚨!

1 січня наша установа відзначала 12 річницю з дня створення і до іменин, співробітники Парку отримали подарунок, який неабияк вразив нас. На святковій нараді колективу його вручила Олена Власенко, супроводжуючи його віршованою посвятою, від друзів Парку - родини Власенко-Михайлових. Це Маяк, точніше його макет у вигляді мініатюри, виконаної талановитими дівчатами – Михайловою Ганною (Ганна Михайлова) та Сальниковою Ольгою (https://www.facebook.com/profile.php?id=100008152748527). Кожен хто бував на Тузлівській Амазонії бачив маяк Шагани, який створений у 1944 році та зараз окрім вказання шляху кораблям виконує роль колоритного туристичного об'єкту Парку. Ідея виготовлення цього макету належить нашій креативній колезі Vlasenko Olena. Маяк, будиночок, огорожа та навіть замочок – усе до дрібниць відтворили професійні інженери. А при натисканні «чарівної» кнопочки - маяк починає світити. Усе як в реальності! Найцікавіше, що майстрині жодного разу не бачили цей маяк на власні очі. Використовуючи лише світлини та опис споруди, майстри своєї справи створили справжній шедевр, зберігши пропорції та не розгубивши найдрібніші деталі. На десятиліття Парку ці ж майстрині відтворили будівлю Кордону Шаганського ПОНДВ і подарували її нашій установі. Висловлюємо подяку вам, дорогі землячки, за неймовірний подарунок і запрошуємо відвідати «Тузлівську Амазонію» і маяк Шагани, які прекрасні в будь-яку пору року. Сподіваємося, цей мальовничий куточок дикої природи вразить вас не менше, ніж ваша робота вразила нас.

Є в українській Амазонії, На косі Тузлівській піщаній Навігатор – Маяк Шаганський І не старий він, не давній.

У морі бурхливому без маяка Заблукати не варто нічого, Шаганський маяк – то надійна рука, Що направить на вірну дорогу.

Вечір ніч колисає на сильних руках, Не вгаває розбурхане море. Темне небо, і тільки вогонь маяка Вдалині мерехтить неозорій.

Стоїть він кремезний, високий, стрункий Як гавань спокою й надії. Літають мартини над ним гомінкі, І Чорнеє море радіє.

Адже будуть врятовані ті кораблі, Що блукають в розбуяних хвилях. Промайнуть вдалині втікачі-журавлі, Вже під крилами довгії милі.

Парк «Тузлівські лимани» –теж надійний маяк Навігатор довкілля й просторів Тут - життя, і очей не відірвеш ніяк Від цих неймовірних кольорів.

В погоду ясну, снігову, дощову, Несуть маяки службу вірну, Тумани розвіють, і муть грозову, І сутінки темні вечірні.





3 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page